Sesongavslutning i orientering 2021

9. sep 2021 kl 05.46 Hans Olaf Hågenvik

Tirsdag 7. september var det årets siste bankcupløp i orientering på Vegårshei. Siden det var sesongavslutning var det en vri på løpet, det ble løpt tomannsstafett i sentrum. I sprintløp som dette er ofte selve postene lette å finne, mens det stilles større krav til å finne gode veivalg uten å tenke seg lenge om. Begge løperne på lagene sprang to løyper hver, og det ble en intens og fartsfylt stafett. Seks lag deltok, og Jørn Bergan og Andreas Sommerfelt vant få sekunder foran Bjørnar og Astrid Valle Nygårdseter. Videre rekkefølge ble Eline Bergan og Sten Åge Nygårdseter, Geir og Arnhild Bråten, Anders og Ole Petter Vestøl, samt Daniel Salvesen og Gina Hagelia.

For de yngste løperne var det individuelt løp. De fleste sprang løyper i skoleområdet, mens noen også prøvde seg på en av stafettløypene. God innsats av Anine Selås Fjell, Sven Olaf Hågenvik, Jenny Marie og Kaja Elise Kristensen, Kristine og Helene Garthus og Kris Hagelia.

På en sesongavslutning hører premieutdeling og bevertning med. Ungdommer som hadde sprunget seks eller flere bankcupløp fikk premie, og det var det hele 15 stykker som hadde gjort. Orienteringsgruppa har også hatt tur-orientering i 2021, og det ble trukket ut premier blant alle som hadde registrert postbesøk. Vinnere ble Marit Lauve, Tomine Flaten og Ingrid Bjørnstad Nærestad.

NM neste

Kommende helg arrangerer Porsgrunn orienteringslag NM i orientering for både juniorer og seniorer. To vegårsheiinger skal delta der, Synnøve Bråten og Anders Vestøl. Synnøve representerer Vegårshei IL, mens Anders springer for studentklubben NTNUI. Begge har mulighet for topplasseringer i sine klasser, så det blir spennende å følge med. NRK-TV sender fra mesterskapet lørdag kl. 13.15-17.00 og søndag kl. 9.00-13.00.