Nytt æresmedlem i idrettslaget

14. mar 2023 kl 19.11 Hans Olaf Hågenvik

Styret har også dette året før årsmøtet mottatt forslag på æresmedlem. Dette er en spesiell tildeling som henger høyt og det er alltid med en viss ydmykhet styret behandler disse sakene. Når det er sagt føler styret også denne gangen at det tross alt har vært en relativ enkel avgjørelse og at vi med stor trygghet kan stille oss bak det mottatte forslaget.

Det er ingen spesielle kriterier for å kunne motta denne utmerkelsen, ut over det å ha gjort en ekstraordinær innsats for idrettslaget. Det kan være ildsjeler som jobber jevnt og trutt gjennom mange år, eller noen som brenner for helt spesielle saker og utmerker seg i arbeidet med disse.

Tildelingen vi gjør i år hører definitivt hjemme i den første kategorien - det er en person som, til tross for en relativt ung alder, har lagt ned en enorm innsats kontinuerlig, jevnt og trutt gjennom mange år. Dette er en person som fikk idrettslagets god å ha pris i en alder av bare 26 år og minst like imponerende er det at han (!) har vært engasjert og aktiv også alle år etter dette.

Dette er en typisk ja person som stiller opp og tar ansvar når det trengs, både som leder og trener. Hans innsats som trener både for aldersbestemte lag og for seniorlag er beundringsverdig, men det er i høyeste grad også innsatsen hans som utøver. I all idrett er det utrolig verdifullt med utøvere som alltid stiller opp og alltid er med å hever nivået på treningene, og selv om denne personen nok har en aktiv karriere bak seg både som skiløper og orienteringsløper er det først og fremst innen lagidrettene fotball og volleyball han har utmerket seg. Han er fortsatt aktivt med på fotballtreninger og er et klart førstevalg i den bese lagoppstillingen i volleyball. Hans innsats innen disse idrettene de siste 30-40 åra har vært av enorm betydning for idrettslaget og for bygda.

For en lang og solid innsats i idrettslaget, særlig som både trener og utøver innen fotball og volleyball, er det en stor glede at styret i Vegårshei idrettslag tildeler æresmedlemskap til Jørgen Songedal

(Det er en prestasjon som utøver som nok ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener - og som kanskje alene gjør han fortjent til en hederspris: Da åpningen av den ny grusbanen skulle markeres med fotballkamp mellom guttelagene til Vegårshei og Gjerstad ledet Gjerstad 2-1 til pause, men i andre omgang scoret han hattrick og sørget for seier til Vegårshei).